SzS: Dokaz za „režiju Vučića i Haradinaja“ je izjava potrparola Kfora-a

93

BEOGRAD – Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je akcija kosovske policije na severu Kosova izvršena u „režiji Vučića i Haradinaja“ što kako je navedeno, potvrđuje i izjava portparola Kfora Vinćenca Grasa da su srpske vlasti blagovremeno informisane o toj akciji.

„Očigledno je da je ovaj zajednički igrokaz Beograda i Prištine imao za cilj da prikrije činjenicu da Vučić u Narodnoj skupštini nije izvestio o dosadašnjim pregovorima koji su doživeli fijasko, niti je predstavio plan za njihov nastavak,“ navodi se u saopštenju.

Vučić se oglasio povodom izjave KFOR-a da je Beograd znao za operaciju kosovske policije

SzS ocenio je poteze vlasti u Srbiji kao „neodgovorno i nedopustivo igranje životima Srba na Kosovu“ i pozvao predstavnike vlasti da „prestanu da šire histeriju i strah radi sticanja dnevnopolitičkih poena i da počnu da se ponašaju odgovorno“.

„Vlast je morala da reaguje političkim kanalima onog trenutka kada je dobila informaciju o planiranoj akciji kosovske policije kako bi se unapred sprečile scene koje smo juče mogli da vidimo“, stoji u saopštenju.

Graso tvrdi: Bili smo u kontaktu i sa srpskim vlastima, svi su bili unapred obavešteni o operacijama

Portparol misije Kfora italjanski pukovnik Vićenco Graso izjavio je ranije danas da su vlasti Srbije bile obaveštene da će doći do akcije hapšenja na severu Kosova u utorak, 28. maja, i da „nije bilo iznenađenja“.

„Juče je situacija bila pod kontrolom i konstantno smo je pratili. Imali smo dobru razmenu informacija i bili smo u kontaktu sa srpskim vlastima“, kazao je Graso za televiziju Prva.

Obradović i Aleksić: Akcija hapšenja na severu KiM je direktan dogovor Vučića i Tačija

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...