Čudno? Najprodavaniji 5G telefon u Koreji NIJE Samsung.

Mlađi brat je trenutno uspešniji

114

Prva zemlja koja je uvela 5G pokrivenost na celoj svojoj teritoriji je, naravno, Južna Koreja, ali će vas možda iznenaditi koji je najpopularniji uređaj koji može da koristi tu mrežu. Ne, to nije Samsung, koji je najveći prodavac telefona na svetu, već je to LG, sa modelom V50 ThinQ.

Kako piše Korea Herald, ceo početni kontingent od 100.000 primeraka, lansiran 10. maja, do sada je prodat, a novi primerci se stalno naručuju.

LG je odlučio da za sada zaobiđe savitljivi ekran, već je korisnicima ponudio futrolu na preklašanje koja ima još jedan displej, čime se računa na bolji multimedijalni ugođaj na brzim mrežama, koji goni moćna mašina, sa procesorom Snapdragon 855 i 5G modemom X50.

Drugi ekran telefona je dijagonale 6,2 inča, a prvi je 6,4 inča, što, kako navodi kompanija, donosi „imerzivno gledanje“.

Da bi se sve to podržalo, LG je doneo bateriju od 4.000 miliampera, sa 2,7 puta većim sistemom za hlađenje da bi sprečio pregrevanje.

„Pošto je 5G telefon napravljen da obrađuje mnogo više informacija i vizuelne podatke visoke rezolucije, kao što su 4K i augmented reality-virtual reality, tako da je prioritet kompanije bila bezbendost“, navodi se u saopštenju LG-a.

Koreja je trebalo da pusti mrežu u rad u martu, što je posle odloženo za april, dok je LG trebalo da objavi svoj 5G uređaj u aprilu, ali ga je odložila zbog komplikacija oko mreže i cena za nove pakete.

LG V50 ThinQ stiže u Severnu Ameriku krajem ove nedelje, dok će u Evropi biti dostupan u drugoj polovini godine.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...