Rimske „Igre prestola“, pobuna protiv Totija, akter i kapiten Srbije?! Ko je zauzeo čiju stranu?

114

Novi detalji onoga što se dešavalo u Romi tokom prošle sezone.

Ona je završena neuspehom, Di Frančesko nije preživeo na klupi, oprostio se kapiten De Rosi, nema Lige šampiona, treneri jedan za drugim odbijaju klub, a sigurno je da će biti prodato nekoliko igrača, kako bi se smanjili troškovi. To će dodatno umanjiti ambicije „Vučice“, navijači su protiv Palote, pa situacija verovatno nije bila gora u ovoj deceniji.

Otkriveno je šta se dešavalo tokom prošlog leta i šta je usledilo tokom sezone, što je dovelo do raspada u svlačionici i na kraju sloma.

Naime, još prošlog leta je kapiten De Rosi posle prelaznog roka i kada je stigao N’Zonzi rekao čelnicima da bi trebalo da se pogledaju u oči, da su prodali najbolje, Alisona i Naingolana i da će biti deveti na tabeli.

To je izazvalo buru, naime „senatori“ u svlačionici bili su i protiv Monćija koji dovodi „svoje“ igrače, protiv trenera Di Frančeska, ali i Totija koji je podržavao trenera. Di Frančesku se zameralo da ne menja ništa, da forsira 4-3-3 i kad ne ide, da je slab taktičar, da je njegov stručni štab nedorastao klubu poput Rome.

Sve to piše u izveštaju Eda Lipija koji je radio u klubu, predsedniku Paloti.

Rimska „Republika“ je došla navodno u posed pisma u kome se objašnjava čitava situacija, vođe pobune u svlačionici bili su, uz De Rosija, Džeko, Kolarov i Manolas, najbolji i najpoznatiji igrači.

Međutim, klub nije mogao da se oslobodi trenera, Monći je rekao jesenas da će on otići zajedno sa Di Frančeskom, ponudio je ostavku koja je odbijena. Stvar se vukla tokom zime, ali i u nastavku šampionata, Roma je igrala slabo, usledio je brodolom u Firenci u kupu, na kraju i kada je Di Frančesko otpušten, bilo je kasno.

De Rosi i Toti nisu godinama u najboljim odnosima, novi kapiten je tražio da se legendarni „Er Pupone“ odstrani iz svlačionice, ali i kluba, jer opterećuje igrače i predstavlja pritisak. U pozadini je otkaz Damjanu Stefaniniju, glavnom fizioteraputu koji je otišao kada i Di Frančesko. Za njega je De Rosi bio vezan, pomenuo ga je u oproštajnom pismu, a sumnja se da je Toti umešao prste u ovaj otkaz sugerišući da je Stefanini krivac za veliki broj povreda.

Na kraju, ostaje da vidimo kako će se završiti cela priča, De Rosi je otišao, Džeko će biti prodat Interu, Kolarov verovatno ide kako bi se rasteretio budžet, a Roma čeka da neko plati 30 miliona za Manolasa. Napraviće novi tim, da li sa Totijem kao bitnom figurom u klubu, tek stvari će za novi početak biti rasčišćene.

Ali, umanjene ambicije će sve učiniti težim, pogotovo jer postoji veliki pritisak navijača…

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...