Portparolka Angele Merkel saopštila šta će biti tema susreta Haradinaja i nemačke kancelarke

81

Portparolka nemačke kancelarke Angele Merkel Martina Fic (Fietz) je izjavila da će glavna tema susreta premijera Kosova Ramuša Haradinaja sa kancelarkom Angelom Merkel biti pitanje dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i samitu u Parizu 1. jula.

U odgovoru za portal gazetaexpress.com je potvrđeno da će Haradinaj 6. juna biti primljen kod kancelarke u njenom kabinetu.

„Ovaj radni sastanak će bit usredsređen na međusobne odnose i pitanja spoljne politike, posebno odnosima između Kosova i Srbije“, rekla je ona.

Posle sastanka neće biti izjava za medije, već samo fotografisanje za medije, rekla je Fic i dodala da će sastanak biti dobra mogućnost za razmenu mišljenja pred samit u Parizu.

Upitana o poslednjim kretanjima na severu Kosova i pretnjama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, portparolka nemačke kancelarke je rekla da su informisani o poslednjim događajima i pozvala Srbiju i Kosovo da sačuvaju mir i da rade da situacija ne eskalira.

„Mi očekujemo da vlade dve zemlje, Kosova i Srbije, rade na planu smirivanja i deeskalacije situacije. To je naša aktuelna pozicija u vezi sa ovim pitanjem“, rekla je Fic.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...