NS: Šta je u mesu koje je Rusija zabranila? Šta jedu građani Srbije?

4.487

Narodna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede da povodom zabrane koju je Rusija uvela na uvoz mesa i mesnih preradjevina proizvedenih u četiri srpske kompanije, „hitno“ odgovore na pitanje da li je bezbedna hrana koja se prodaje građanima u Srbiji.

„Šta sadrže ili ne sadrže meso i mesne prerađevine proizvedene u te četiri kompanije, koje gradjani Rusije ne smeju da jedu, dok se istovremeno slobodno prodaju gradjanima Srbije? Kakvo meso i mesne preradjevine koriste građani Srbije u svojoj ishrani“, upitala je Narodna stranka u saopštenju.

Nova ekonomija: Rusija privremeno obustavila uvoz mesa i mesnih prerađevina ove četiri kompanije iz Srbije

Podsećajući da su ruske vlasti zbog „ozbiljnih nepravilnosti uočenih inspekcijskim nadzorom od 15. do 19. aprila“ privremeno obustavile uvoz proizvoda kompanija „Matijević“, „Zlatiborac“, „Big Bull Foods“ i „Carnex“, Narodna stranka je navela da se „mora konačno stati na put igranju zdravljem svih gradjana, a pogotovo dece, jer bezbedna hrana mora biti prioritet svih zaduženih za tu oblast, koje narod plaća da brine o njegovom zdravlju“.

Suspenzija izvoza mesa: Proizvođači tvrde – problem se može brzo razrešiti

„Umesto da se bavi zaštitom zdravlja nacije, Ministarstvo poljoprivrede je i dalje ‘crna rupa’ u kojoj se neprekidno prebacuju nadležnosti, za šta direktnu odgovornost snosi ministar Branislav Nedimović, koji je potpuno nekompetentan za funkciju koju obavlja“, stoji u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...