Nude 150.000 evra za otpočinjanje biznisa, ali važi samo za jednu oblast

501

Kompanija „Next Floor“ iz Salcburga, koja se bavi ulaganjem i savetovanjem prilikom osnivanja startap preduzeća, spremna je da zajedno s međunarodnim institucijama sa 150.000 evra finansira srpska startap preduzeća u oblasti medicinskog turizma.

Počasni konzul Švajcarske u austrijskoj pokrajini Salcburg, osnivač i vlasnik ove firme Tomas Bodmer kaže da već učestvuje u projektima u Srbiji na uspostavljanju poslovnih „habova“ zajedno sa austrijskim kompanijama.

„Fokusirani smo na turizam, i ima mnogo smisla da radimo zajedno sa zemljama kao što je Srbija u kojima je turizam veliki potencijal. Zato želimo da pomognemo mladim preduzetnicima da uspostave svoje poslovanje, a mi nudimo iskustvo i novac „, rekao je Bodmer Tanjugu.

Inače, reč je o investicionoj grupi sa sedištem u Salcburgu koja pomaže preduzećima da se razviju nudeći im poslovne modele, marketing i prodajnu strategiju.

Bodmer podseća da su predstavnici nekoliko srpskih preduzeća nedavno boravili tri meseca u Salcburgu gde su zajedno sa austrijskim kolegama radili na razvoju svojih biznis ideja.

U saradnji sa Svetskom bankom ali i drugim finansijskim institucijama, kaže, mogu da sa 150.000 evra finansiraju projekte u Srbiji u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Bodmer boravi kao član delegacije od 20 počasnih konzula, inače velikih austrijskih privrednika, iz austrijske pokrajine Salcburg, koji su juče počeli posetu Srbiji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...