Počeo protest „1 od 5 miliona“, građani se okupili kod Terazijske česme (VIDEO)

209

Okupljanje građana na još jednom protestu „1 od 5 miliona“ počelo je večeras kod Terazijske česme.

Kako je najavljeno, okupljenima će se obratiti glumac Branislav Lečić i član Predsedništva Dveri Jugoslav Kiprijanović, dok će protestna šetnja ići od Terazijske česme do zgrade RTS.

Podsetimo, prvi građanski protest održan je 30. novembra u Kruševcu, nekoliko dana nakon što je lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pre održavanja tribine u tom gradu.

Dan nakon napada, Stefanović je na konferenciji za novinare pokazao svoju košulju okrvavljenu u tom napadu, pa je prva protestna u Kruševcu održana pod nazivom „Stop krvavim košuljama“.

Nedelju dana kasnije, 8. decembra, šetnja je prvi put organizovana i u Beogradu. Od tada, građani svake subote šetaju centralnim gradskim ulicama, a jedini izuzetak je bio 16. januar, sreda, kada je, na godišnjicu ubistva organizovana šetnja za Olivera Ivanovića. Okupljeni su tada u tišini prošetali do Hrama Svetog Save, gde su zapalili sveće.

Na samom početku, i protest u Beogradu nosio je naziv „Stop krvavim košuljama“ da bi nakon nekoliko šetnji glavna parola postala „1 od 5 miliona“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...