Povređeni radnik u Grdeličkoj klisuri bez zaštite i ugovora

299

Nakon što su iz Koridora Srbije rekli da radnik koji se povredio kod tunela Predejane nije imao dozvolu šefa gradilišta za rad, nadležna inspekcija utvrdila je da radnik uopšte nije bio prijavljen.

Sa opekotinama drugog stepena prošao je 29-godišnji A. R. koji je u trenutku povrede popravljao mašinu za bušenje šipova.

U trenutku povređivanja A. R. je vršio zavarivanje CO2 (ugljen-dioksid) aparatom. Povređeni nema zaključen ugovor o radu, niti drugi ugovor u skladu sa Zakonom o radu – kažu u Ministarstvu.

Iako su u Koridorima rekli da je radnik nosio adekvatnu zaštitnu opremu, u Ministarstvu tvrde da je bio u pantalonama i majici.

Prema usmenoj izjavi podizvođača na pomenutom gradilištu, A. R. nije imao zaštitnu opremu – radio je u privatnim pantalonama i majici.

Inspektoru rada nije data na uvid evidencija povređenog A. R. o zaduženju sredstava za ličnu zaštitu na radu – kažu nadležni.

Radnik je mašinu popravljao iznad tunela Predejane, gde se izvode radovi na sanaciji klizišta, dodaju, a podizvođač na ovoj deonici je vranjska firma Dromos Construction 017.

Radnik teško povređen u Grdeličkoj klisuri

Povređeni radnik je stabilno i nalazi se na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju niškog Kliničkog centra.

Podsetimo, radnik se povredio u utorak, 28. maja oko 15 sati, a nakon zbrinjavanja u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu prebačen je u niški Klinički centar.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...