Samsung tek treba da objavi Note 10. Dakle, hajde da pričamo o S11…

Postaje sve izvesnije šta nas čeka sa Note 10, ali kako stoje stvari sa S11?

60

Zahuktava se priča oko Samsung Note 10, koji treba da izađe za nešto manje od tri meseca. Čuli smo nekoliko različitih informacija, dosta novosti, ali izgleda da se svi „insajderi“ slažu u jednoj stvari – novi telefon neće biti revolucija, već pre korak napred ka stabilnosti.

Telefon će imati olovku, bolju bateriju, brže punjenje, možda neće imati dugmiće, ali neće ponuditi jednu od najvažnijih stvari kod mobilnih telefona – kameru.

Naravno da će Note 10 imati novi sistem kamera, ali kad se sve sabere i oduzme, proizvod koji te kamere budu nudile neće biti bolji od onog iz S10 serije. Zašto? E, pa pouzdane glasine kažu da je to zato što se Samsung sprema da revoluciju dovede sa „jedanaesticom“.

Note 10 će i dalje imati bar tri kamere pozadi, mada drugačije raspoređene, fotke će sigurno biti bolje nego na Note 9, na kome su već bile impresivne, ali to je sve. Samsung „insajder“ Ice Universe rekao je na Tviteru da će Note 10 biti poslednji „1/2.55-inch CMOS“ flegšip, koji firma koristi već četiri godine. Prema njegovim rečima, Samsung 11 će doneti „velike piksele na velikom CMOS senzoru“.

Prema istom izvoru, Note 10 neće dobiti vrhunski zum kakav ima konkurencija, odnosno Huawei P30 Pro, da budemo otvoreni. Samsung je navodno testirao 10x optički zum na telefonima, ali mu se nije svidelo što je onda telefon ispao predebeo, jer je to kompromis koji korejska kompanija ne želi da napravi.

Podsetimo, P30 Pro ima 5x optički zum i 10x hibridni. Samsung je navodno već napravio 5x optički zum, ali njega sprema za seriju A, a ne za Note 10. Ice Universe navodi i da to nije sigurno, već da postoji opcija da tu kameru prodaje kineskim proizvođačima.

Imamo još oko dva i po meseca do lansiranja Note 10, tako da se spremite na što više informacija.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...