Meč za titulu najbržeg telefona! OnePlus 7 Pro izaziva šampiona, hoće li S10+ sačuvati krunu? (VIDEO)

Kad udari junak na junaka...

146

Radost! Čeka nas novi okršaj dva vrlo spremna borca: u jednom uglu se nalazi brzinski šampion, Samsung Galaxy S10+, a u drugom njegov izazivač, novajlija OnePlus 7 Pro. Da, pogodili ste, govorimo o brzinskom testu popularnog YouTube kanala PhoneBuff.

Kao što znate i kao što smo vam ranije pisali, korišćenje mobilnog telefona ne može se svesti samo na brzinu. Tu su trajanje baterije, udobnost u radu, veličina telefona, težina, kvalitet zvuka, trajanje baterije, korisnički interfejs, „bloatware“… „mali milion“ stvari.

PhoneBuff, međutim, pravi „samo“ test brzine, napravljen mašinski. Odnosno, robot otvara aplikacije u dve ture i meri ukupno vreme za obradu zadatih zadataka. Oba robota su ista, tako da je ljudski faktor eliminisan. Ovo je, kada je brzina u pitanju, verovatno najobjektivniji test i, prema našem mišljenju, najbolji.

Dakle, S10 Plus je aktuelni šampion, koji je nekako uspeo da se odbrani od napada P30 Pro. Treba reći da je Samsung titulu preoteo od iPhone XS Max, koji je opet do prvog mesta došao pobedivši OnePlus, koji je tokom 12 meseci pre toga držao titulu. Kada se na to doda i 5T, vladavina OnePlus trajala je 16 meseci, što je potpuno impresivno u sadašnjem svetu mobilnih telefona, koji napreduje velikom brzinom.

Oba telefona imaju isti procesor, Snapdragon 855, ali OnePlus ima 13GB raba naspram S10+ 8, a ima i bržu stalnu memoriju jer radi sa protokolom UFS 3.0, dok Samsung radi sa UFS 2.1. Oba telefona napravljena su na softveru Androida 9. (Nije zgoreg ponoviti da se OnePlus ne može zvanično kupiti u Srbiji, ali da košta oko 200 evra manje…)

Ko je pobedio? Pogledajte i sami, ali ako ne želite da gledate, samo skrolujte ispod videa i daćemo vam odgovor. Uživajte u uzbudljivom duelu:

Da, OnePlus je ponovo šampion! Pobedio je sa osam sekundi prednosti.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...