Britanci protestuju, spremili „ljutitu bebu“ s likom Trampa

70

Predsednik SAD Donald Tramp stiže sutra u posetu Velikoj Britaniji, gde će ga kao i prošle godine na ulicama Londona dočekati masovni protesti čiji organizatori su već pripremili ogroman balon na naduvavanje s likom Trampa kao „ljutite bebe“.

Organizatori protesta „Zajedno protiv Trampa“ rekli su za Ej-Bi-Si Njuz da su za sutra planirani protesti kod Bakingemske palate, kad Tramp bude prisustvovao zvaničnoj večeri sa kraljicom, i u utorak kad bude razgovarao sa premijerkom Terezom Mej.

Očekuje se da će protest ispred Bakingemske palate biti manjih razmera, dok će protest u utorak na Trafalgar skveru biti mnogo masovniji s obzirom da je preko društvenih mreža zainteresovanost za njega izrazilo 33.000 ljudi.

Balon visine šest metara, s likom američkog predsednika Donalda Trampa kao ljutite bebe postao je simbol protesta protiv predsednika SAD tokom njegove prošlogodišnje posete Londonu, navodi Rojters.

Organizatori su najavili da će balon „Tramp beba“ leteti na svim lokacijama kuda bude prolazio američki predsednik pošto su prikupili sredstva od 38.000.

„Tramp će dati sve od sebe da izbegne javnost tokom posete, ali lebdeća “Tramp beba“ će postati vrlo jasnu poruku solidarnosti sa onim koje pogađa njegova politika dostojna prezira“, rekao je Adžub Faraži, jedan od organizatora.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...