Jovanović: Ova vlast nema podršku građana

62

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da posle godinu dana vlasti Srpske napredne stranke (SNS) u glavnom gradu čak 46 odsto Beograđana smatra da grad ide u lošem smeru, dok 36 odsto misli da ide u dobrom smeru i ocenio da će na naprednjaci izgubiti na prvim fer izborima u prestonici.

„Jasno je da ova vlast nema podršku građana, kao i da će na prvim fer i poštenim izborima ujedinjena opozicija dobiti duplo više glasova od SNS-a“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Odbornička grupa SZS, u ime svih Beograđana, zahteva od gradske vlasti na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem da hitno završi šminkanje Trga Republike i da u najkraćem mogućem roku saobraćaj oko trga vrati u prvobitno stanje, istakao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

„Upozoravamo Gorana Vesića da ni slučajno ne zatvara trajno za saobraćaj ulice Kolarčevu i Vasinu, projekat za koji nema više podršku ni u sopstvenoj partiji“, rekao je Jovanović.

Jovanović je čestitao gradjanima Topličinog venca, jer su hrabrom i istrajnom borbom odbranili svoj kraj od pokušaja gradske vlasti da nasilno i neosnovano pretvori i taj deo opštine Stari grad u pešačku zonu.

Jovanović je najavio da će odbornička grupa SZS tokom predstojećeg vikenda obeležiti godinu dana „Vesićevog gradonačelnikovanja“.

„Očekujemo da zamenik gradonačelnika tom prilikom izadje pred gradjane i kaže šta je uradio u poslednjih godinu dana, osim što je otvorio 200 metara Ulice Bore Stankovića, koju je rekonstruisao 20 meseci, odnosno 0,3 metra dnevno“, rekao je Jovanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...