Milićević (SPS): Jedina zajednička politika predstavnicima SzS je nasilje, bojkot, napadi na medijske kuće

30

BEOGRAD- Predstavnici takozvanog Saveza za Srbiju ostali su dosledni samo jednom, a to je da su uvek protiv onoga što čini i radi vladajuća koalicija, kako bi pokušali da dođu do političkih poena, ocenio je danas predsednik Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Milićević je naveo da je jedina zajednička politika predstavnicima SzS-a nasilje, bojkot, napadi na medijske kuće, novinarke i upadi u državne institucije sa motornim testerama.

„Činjenica da opozicioni poslanici koji odbijaju da se vrate u skupštinske klupe, nisu glasali za Tijanin zakon, čiji su potpisnici, kao i da su bojkotovali sednicu Skupštine na kojoj je predstavljen izveštaj o Kosovu i Metohiji, a čije su održavanje više puta tražili, govori o njihovoj neodgovornosti i neozbiljnosti prema vrlo bitnim društvenim i državnim pitanjima“, naveo je Milićević.

Dodaje da to govori i o tome da su u politici zbog sebe i svojih interesa, a ne zbog onoga zbog čega politika postoji, što je Srbija i budućnost Srbije.

Prema njegovim rečima, poslanici opozicionih partija koji kritikuju prethodne tri godine rad Narodne skupštine, a već mesecima ne učestvuju u radu parlamenta, odlučili su da dijalog vode na ulici i ispod šatora, kao pleme koje bira svog poglavicu, a ne u Skupštini kao normalno uređeno društvo.

Milićević (SPS): Ne postoji izborna procedura koja može ovakvu opoziciju da dovede na vlast

 

„Deo poslanika opozicije u prethodne tri godine argmentovanu raspravu su zamenili verbalnim sukobima, destrukcijom, nasiljem, uvredama, pravljenjem cirkusa u plenumskoj sali“, naveo je Milićević, podsećajući na čupanje mikrofona, upad u kabinet predsednice Narodne skupštine, unošenje kamena u skupštinsku salu, gađanja predsednika odbora kompjuterskim mišem.

„A onda su skupštinsku govornicu zamenili za tviter prostor u kom danonoćno plasiraju svoje frustracije i mržnju, narušavajući tako dostojanstvo i narodnog poslanika i Narodne skupštine“, istakao je funkcioner SPS.

Kako je naveo, ovaj saziv parlamenta ostaće upamćen i po najvećem broju političkih preletanja upravo opozicionih poslanika tako da ni oni, kaže, sami ne znaju kojoj poslaničkoj grupi pripadaju.

„Za tri godine skupštinske rasprave nismo čuli predlog postoji li alternativa politici koju vodi vladajuća koalicija, postoji li neki drugi put i pravac kojim Srbija treba da ide“, navodi Milićević.

Kako kaže, građani Srbije koji su dali poslanicima legitimitet očekuju od svojih predstavnika učešće u donošenju zakona, konstruktivnu raspravu, sučeljavanje mišljenja, a ne da se njihov takozvani rad kao narodnih poslanika svodi na bezidejne monologe u skupštinskom holu, prikrivajući time nedostatak političkih ideja i jasnih odgovora na političke i društvene procese u zemlji.

Parlament kao institucija u prethodne tri godine doneo je vrlo važne zakone i odluke koji se tiču budućnosti svih građana Republike Srbije, dodaje Milićević.

Ističe da je Narodna skupština simbol demokratičnosti, efikasnosti, transparentnosti i javnosti, te da predstavlja mesto gde se vodi dijalog, mesto gde se sučeljavaju mišljenja i razmenjuju stavovi.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...