Ova aplikacija je prestigla Fejsbuk i Instagram, a u Srbiji je sve popularnija

891

Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Fejsbuk i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svetu. TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijih društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom sveta, a u poslednje vreme beleži i porast korisnika među decom u Srbiji.

Podaci Sensor Tower-a  pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika, preko App Store-a i Google Play-a, i time je zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

Ova aplikacija je najpopularnija u Japanu, a naročito među ženama, evo i zbog čega

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu celinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija poseduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vreme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i u Sjedinjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Nemačkoj na mesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova. Iako ova aplikacija kod nas još uvek nije doživela ekspanziju, prema istraživanju o stanju društvenih medija u Srbiji aplikaciju koristi tri odsto ispitanika, a predviđa se da će u narednom periodu ovaj broj nastaviti da raste.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...