Proglašena vanredna situacija na teritoriji Novog Pazara

55

Na teritoriji grada Novog Pazara proglašena je vanredna situacija zbog visokog vodostaja reke Raške, odlučio je gradski Štab za vanredne situacije posle obilaska terena na kome su angažovane sve ekipe i mehanizacija.

Ocenjujući da je vodostaj reke Raške najveći još od poplave 1979. gradonačelnik Nihat Biševac kazao je da su leva i desna obala reke Raške ugrožene i da su sve ekipe na terenu.

„Sve mašine javnih preduzeća i privatnika su angažovane, dežuraju, naročito pored mostova. Zahvaljujem se svim privatnicima koji su se angažovali kako bi zaštitili imovinu naših građana, a mi ćemo se potruditi da saniramo nastalu štetu”, rekao je Biševac dodajući da je raspoređeno 750 vreća sa peskom.

Perađene vode ispravne za piće još uvek ima u dovoljnoj meri.

Vanredna odbrana od poplava: Svi raspoloživi tehnički i ljudski resursi na najkritičnijim tačkama

Direktor “Direkcije za izradnju”, Mujo Šaćirović kazao je da su jutros tri reke imale povećan vodostaj i da su se izlile, posebno reke Trnava i Jošanica i to u delovima koji su standardno na udaru prethodnih godina.

“Intezivno radimo i nadamo se da će ove godine početi sa korićenjem Banjske i Trnavske reke. Reka Raška je imala najozbiljnija izlivanja uglavnom izazvana ljudskim faktorom. Trenutno nema veće materijalne štete. Radi se procena daljih radova na odbrani, ali razmišljamo i o sanaciji“, rekao je on.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić rekao je da su preuzete sve mere predviđene u ovakvoj situaciji.

“Izvršili smo vanredni epidemiološki nadzor i konstantovano da je situacija nestabilna iz razloga što je došlo do izlivanja fekalija. Apelujemo na građane da preduzmu sve mere za održavanje lične higijene. Voda za piće je bakteriološki i hemijski ispravna. Kada dođe do čišćenja ulica, naše ekipe su u pripravnosti i izvršiće dezinfekciju”, rekao je dr Spahić, saopštio je gradski Štab.

Strašne scene u njivama poljoprivrednika: Kiše i poplave odnele sve pred sobom

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...