Taksisti blokirali centar grada: Sve stoji od Glavne pošte do Trga republike (FOTO)

199

Zbog protesta grupe od nekoliko stotina taksista na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine grada, ovaj deo prestonice se već šest sati nalazi u totalnoj blokadi, u okolnim saobraćajnicama su izuzetno velike gužve, a promene je pretrpeo i javni gradski prevoz.

Naxi.rs

Trenutno vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da dođu do Trga republike, ali ni iz pravca Terazija ili od Terazijskog tunela da stignu do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Nekoliko stotina taksista blokiralo je saobraćajnicu u oba smera, a policija reguliše saobraćaj na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Terazijama.

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promena i u gradskom prevozu.

„Linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera. One idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbegle potez oko trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama“, rekli su za „Blic“ dispečeri GSP „Beograd“.

Naxi.rs

„Kompletan potez duž Kneza MIloša i Takovske, od Mostarske petlje do Cvijićeve i Bulevara despota Stefana je u haosu. Posebno u smeru od Mostara ka Domu Narodne skupštine“, kažu beogradski taksisti koji trenutno ne protestuju.

Kako Blic saznaje, protest je organizovalo Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) koji traže striktnu primenu novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, te najavljuju da će ostati na ulicama do ispunjenja svojih zahteva.

Na ulicama su taksi vozila raznih beogradskih taksi udruženja, mada ima i onih koji su prekrili krovne oznake.

Ovo su neke od alternativa…

Kako je Dečanska bila glavni koridor za sve koji su išli iz pravca Bulevara kralja Aleksandra ili Kneza Miloša ka Trgu republike, vozači moraju da pronađu najbezbolniju alternativu. Do Trga republike, ili eventualno Terazijskog tunela, mogu da stignu iz Bulevara despota Stefana.

busevi.com

Ukoliko pak hoćete potpuno da zaobiđete sam centar, koristite ili „kalemegdansku obilaznicu“ do Zelenog venca ili „bežite“ ka Ruzveltovoj i Vukovom spomeniku, pa dalje u željenom pravcu.

Gužva i na Autokomandi, Pančevcu, auto-putu…

Kako je počeo popodnevni špic, tako je usledio i kolaps na pojedinim gradskim saobraćajnicama.

– Ogromna je gužva u samom centru. Takođe veće kolone vozila primetne su i na Autokomandi u pravcu Južnog bulevara, na Pančevačkom mostu, auto-putu u smeru ka Dušanovcu, Bulevaru Mihajla Pupina – kažu beogradski taksisti.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...