Dačić danas na regionalnom skupu o reformi sektora bezbednosti

59

U Beogradu će danas biti održan regionalni skup o upravljanju i reformi sektora bezbednosti, koji će otvoriti ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsedavajući OEBS Miroslav Lajčak i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

Na skupu će učestvovati 100 visokih zvaničnika i stručnjaka predstavnika sektora bezbednosti iz država Jugoistočne Evrope, kao i predstavnika akademske zajednice i civilnog društva.

Oni će razgovarati o tome na koji način delotvorno upravljanje reformama sektora bezbednosti može da pomogne državama da odgovore na sve kompleksnije i raznorodnije rizike i pretnje po nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Delotvorno upravljanje sektorom bezbednosti, kao i reforme koje iz njega proizlaze, podrazumevaju pružanje bezbednosti kako državama tako i njenim građanima na efikasan i odgovoran način, u okviru koji obuhvata demokratsku civilnu kontrolu, vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava.

Skup će biti i prilika da se promoviše regionalno umrežavanje i unapredi razvijanje sinergija između nacionalnih i međunarodnih aktera, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...