Evo šta Salah treba da učini kako bi osvojio „Zlatnu loptu“?

190

Od 2014. igrač koji je osvojio Ligu šampiona je uvek bio osvajač „Zlatne lopte“. Salah je sa penala rešio finale, pa iako se šapuće o njegovom odlasku, obično jesen ne znači ništa kada su ovi izbori u pitanju.

Imao je slabiju sezonu nego prethodnu, koju verovatno neće ponoviti u životu, ali svejedno, dao je 22 gola u PL, na kraju i osvojio najvredniju titulu u evropskom fudbalu.

Ako je do klupskih ostvarenja, onda je svakako ispred Mesija, ali je Argentinac ove sezone dao 51 gol u 50 nastupa i to ga u očima većine čini favoritom za šestu „Zlatnu loptu“ u karijeri.

No, Salah ima šansu, ako osvoji prvenstvo Afrike.

„U slučaju da Egipt trijumfuje na kontinentalnom prvenstvu, a igraju kod kuće, Salah bi trebalo da dobije priznanje“, smatra Murinjo.

Takođe igra se i kontinentalno prvenstvo u Latinskoj Americi, Argentina će probati da iznenadi Brazilce na njihovom terenu, ali svakako Salah ima veću šansu za još jednu titulu.

Egipat sigurno nije najbolji tim na crnom kontinentu, makar tako govore rezultati u ovoj deceniji, 2010. su poslednji put bili prvaci, ali igranje kod kuće je važan faktor, mada nosi i ogroman pritisak.

Videćemo šta mogu „Faraoni“, a ako postanu prvaci Afrike, čini se da bi Salah mogao da računa na titulu najboljeg igrača na svetu…

A opet, kako preskočiti Mesija…

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...