Katastrofalne posledice u Ivanjici posle poplava, klizišta i odroni su nova pretnja građanima

65

IVANJICA – Iako se voda povlači, u opštini Ivanjica i danas je na snazi vanredno stanje nakon jučerašnjih poplava koje su napravile oštećenja ne samo u domaćinstvima, već i na putevima gde su se pojavila klizišta i odroni, rekao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

Prema njegovim rečima, najveća oštećenja su u mestima Prilike, Radaljevo, Cerova, Lisa, Raščići i trenutno ekipe na terenu procenjuju štetu.

„Juče i danas smo imali sastanak štaba za vanredne situacije i ovde je na snazi vanredno stanje. Voda se povlači, međutim štete su vidne. Što se tiče putne infrastrukture imamo oštećenja u smislu aktivacije klizišta i odrona na putevima“, rekao je Lazović za Tanjug.

Kaže da ekipe JKP „Putevi Ivanjice“ i vatrogasci pokušavaju da saniraju štete na putevima iz sredstava za urgentno održavanje.

„Radimo na tome da sve putne pravce dovedemo u funkciju“, rekao je Lazović.

Ističe da je opština formirala Komisiju za utvrđivanje štete i da je trenutno ispitivanje vrednosti štete Sektora za vanredne situacije i Ministarstva poljoprivrede.

„Sada nemamo zvanične izveštaje, ali imamo puno zahteva građanstava posebno onih čija su domaćinstva bila oštećena. U narednih nekoliko dana imaćemo preciznije podatke“, kazao je Lazović.

Naveo je da su većim delom otklonjeni uzroci koji su izazvali poplave, a koje su, objašnjava, nastale na vodotokovima drugog reda gde je bila eskalacija bujičnih potoka.

„Trudimo se da predunapredimo odbranu na rekama, kako nam se ista situacija ne bi desila“, podvukao je Lazović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...