Narodna stranka traži odgovornost čelnika zbog poplavljene imovine i ostavku Puzovića

79

Odbori Narodne stranke u Kraljevu i Kniću zatražili su danas da lokalna vlast u tim mestima odgovara za imovinu uništenu u poplavama i gubitak funkcije najplodnijeg zemljišta u sledeće dve godine.

Odbori su u zajedničkom saopštenju zatražili od lokalnih i republičkih vlasti da odmah započnu nadoknadu štete a od direktora JVP „Srbija vode“ Gorana Puzovića da podnese ostavku zbog „nesavesnog vršenja poslova koji su u njegovoj nadležnosti“, što je kako se navodi, „dovelo do toga da su, ionako osiromašeni seljaci, ostali bez prihoda koje su planirali za ovu godinu“.

Poplavljeno na stotine objekata, desetine mostova uništeno, 20 putnih pravaca neprohodno

„Hiljade poplavljenih hektara i stotine porodica koje su juče morale da napuste svoje domove, prekid železničkog i drumskog saobraćaja, nisu posledica obilnih padavina, već pokazatelj šta se dešava kada se diletantima dozvoli da upravljaju lokalnim samoupravama“, ocenila je Narodna stranka.

Navodi se da su „gradonačelnik Kraljeva i predsednik opštine Knić koliko u martu najavili da reka Gruža više neće da plavi oranice“.

„Sem slikanja kraj navodnih radova, pompeznih izjava i utrošenih preko 9,5 miliona dinara sredstava Vlade Srbije, a preko JVP ‘Srbija vode’, što je potvrdjeno i saopštenjem na sajtu Opštine Knić i u medijima, nije se ništa dogodilo. Posao nije odradjen što se pokazalo samo tri meseca od ‘sredjivanja’ korita reke Gruže“, navela je Narodna stranka.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...