Saopšteno u kojim sve gradovima širom Srbije će biti održani protesti 8. juna

67

Protest „1 od 5 miliona“, u znaku šest meseci od kada je održana prva protestna šetnja, biće održani u gradovima širom Srbije.

Kako su naveli organizatori, u Kragujevcu će protest početi 8. juna u 19 časova. Okupljanje građana će biti na platou ispred Robne kuće, odakle će građani krenuti u šetnju.

U Nišu je planirano da se građani okupe u subotu, 8. juna sa početkom u 19 časova, ispred Gradske kuće, odakle će krenuti u šetnju.

U Prokuplju će okupljanje biti u 20 časova i to na centralnom trgu Topličkih junaka, odakle će građani krenuti u šetnju.

U Kuršumliji i Leskovcu će početi u 19 sati. U Kuršumliji će okupljanje biti u centru grada kod Sata, a u Leskovcu, u centru grada u Širokoj čaršiji, odakle će građani takođe krenuti u šetnju.

Zahtevi protesta, koji su počeli prvo kao odgovor na prebijanje Borka Stefanovića su: otkrivanje nalogodavaca i napadača na Borka Stefanovića, Milana Jovanovića iz Grocke, nalogodavaca i ubica Olivera Ivanovića, smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, objektivno izveštavanje RTS-a o protestu, pet minuta na javnom servisu za organizatore protesta, jednaku zastupljenost političkih aktera na javnom servisu, smene direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića, smena ministra zdravlja Zlatibora Lončara, objavljivanje plana za rešavanje pitanja Kosova

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...