Šta Srbina Luku očekuje u najvećem klubu na svetu, i kako da prekine prokletstvo „devetke“?

309

Luka Jović je svakako napravio najveći mogući korak u karijeri, dolaskom u Real, ne postoji veći klub na svetu.

Ono što je bitno, za razliku od nekih svojih prethodnika, zemljaka stiže u Madrid kao etabliran igrač, nije nepoznanica posle fantastične sezone u Ajntrahtu u Bundesligi i LE.

On je za godinu i po dana prešao veliki put, Benfika kojoj ide 30% od transfera nije mogla da ga istrpi, tačnije, ni on nije bio dovoljno zreo, pogotovo što je verovalo da zaslužuje više od igranja za „B“ tim.

Eksplodirao je u Nemačkoj, našao se i na pravom mestu jer Frankurt gaji ofanzivni fudbal i sigurno da je i to doprinelo da se afirmiše i zaradi transfer nezamisliv za srpski fudbal, malo kada naši igrači bili su na meti jednog Reala.

 

Jović s obzirom na to što je plaćeno za njega mora da dobije šansu. Nije isti igrač kao Benzema, možda slabije igra van kaznenog prostora, ali sa druge strane, veruje se da je bolji strelac, da bolje igra glavom, neke analize su pokazale da ima mnogo veći procenat iskorišćenih šansi.

To je prilika i da u 4-4-2 igra zajedno sa Francuzom koji je deceniju u klubu i koji je ikona Madriđana, ali se približava kraju karijere.

I Jovićeva porodica je tvrdila da je Real bolja opcija, u Barseloni bi verovatno morao da čeka šansu, sa druge strane, veruje se da mu sistem igre Reala više odgovara. Tu će imati Azara kao podršku koji nije sebičan igrač i može da radi i za napadače, pa svakako da je većina stvari na Joviću.

Igre koje je pružao su svež utisak imaće i podršku razmažene madridske publike na početku, stigao je u pravo vreme u veliki klub koji okreće list nakon slabe sezone.

Sve je u najboljem redu, Luka ima šansu života.

Ima li zbog čega da brine?
Samo, ako je sujeveran, postoji u ovoj deceniji svojevrsno prokletstvo napadača, odnosno klasičnih „devetki“. Niko posle Benzeme koji je potpisao 2009. nije uspeo da opravda očekivanja.
Napadači su se ređali, hajde da pomeneno Adebajora koji je igrao 2010. pa Ćićarita, Morate, već smo pričali o Majoralu, Marijanu,deset godina promašaja.

Ali, sada je tu Jović i šansa koja se ne ispušta.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...