Zbog izjava poslanika o sudiji Majiću – oglasio se Visoki savet sudstva

111

Visoki savet sudstva osudio je istupe pojedinih narodnih poslanika koji su praćeni, kako se navodi, ličnim uvredama i diskvalifikacijama stručnosti i profesionalnog rada pojedinih sudija, a time se dovodi u pitanje integritet svih sudija, prenosi N1.

Povodom izlaganja narodnih poslanika tokom rasprave o izmenama Krivičnog zakonika na sednici od 20. i 24. maja, na kojoj su iznete kritike na račun sudije Apelacionog suda Miodraga Majića, Visoki savet sudstva se oglasio saopštenjem posle sednice.

„Neargumentovano osporavanje nosilaca pravosudnih funkcija i sudstva u celini i neprimereni napadi na sudije povodom donetih sudskih odluka, od strane pojedinih zvaničnika, u konkretnom slučaju predstavnika zakonodavne vlasti, podrivaju poverenje građana u sudsku vlast, jer se na taj način narušava princip podele vlasti koji je proklamovan Ustavom“, konstatovano je u saopštenju.

Visoki savet sudstva podseća sve nosioce javnih funkcija da su dužni da saglasno odredbama Zakona o sudijama i Zakona o uređenju sudova, svojim ponašanjem i postupcima, ne samo da održavaju, već i da rade na jačanju i afirmisanju poverenja u nepristrasnost sudija i sudova, kao i da su dužni da se pridržavaju Kodeksa ponašanja za državne funkcionere.

Majić: Ili su morali da me odmah razreše ili da otpočnu disciplinski postupak protiv mene

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...