Jovičić: Zbog dobrobiti građana, Ðilasova politika ne sme da se vrati u glavni grad Srbije

89

Član Predsedništva SNS-a Aleksandar Jovičić ocenio je danas da bi sredstva iz budžeta Grada Beograda bila iskorišćenja za lično bogaćenje Dragana Ðilasa ukoliko bi se on ponovo vratio na vlast i ukazao da zbog dobrobiti građana Ðilasova politika ne sme da se vrati u glavni grad Srbije.

Jovičić je podsetio na, kako kaže, nedela sa kojima su se građani Beograda suočavali za vreme dok je gradonačelnik bio Ðilas i ispred Pionirskog grada pokazao fotografije na kojima je prikazano kako je izgledao Puzzle grad i u kakvom je stanju ostavljen Pionirski grad.

Kako je naveo, 300.000 evra uloženo je u projekat Puzzle grada, koji je trajao svega četiri meseca, a izgrađen je na zemljištu Ministarstva odbrane bez građevinske dozvole.

„Četiri meseca ovo je trajalo, a posle toga godinama smo gledali jednu ruinu gde je deponovan otpad i smeće, gde je bilo stecište narkomana, pacova“, kazao je Jovičić i istakao da je to pokazatelj na koji način su se Ðilas i njegovi saradnici ophodili prema novcu građana Beograda i građana opštine Voždovac.

Podsetio je i na to u kakvom stanju je ostavljen Pionirski grad, kao i objekti koji su izgrađeni na toj teritoriji.

„Ðilas je uzurpirao ove građevine za svega 130 evra mesečne naknade i uspeo da na osnovu toga zaradi više miliona evra, tako što je ovo pretvorio u kuću Velikog brata, gde je njegova firma zaradila više miliona evra samo na osnovu toga što je koristio svoj politički uticaj i što je koristio izgrađene objekte za svoj lični biznis i lično bogaćenje“, istakao je Jovičić.

Pionirski grad je oštećen za više od 600.000 evra naknade, kaže Jovičić, naglašavajući da je to dokaz da politika Dragana Ðilasa ukoliko bi se vratila, u Gradu Beogradu imali bismo i dalje štetnu politiku koja bi oduzimala novac iz budžeta Grada.

„Ta politika bi ponovo ostavljala Beograđane bez nade da njihov grad može da bude prelepo mesto za život“, kaže Jovičić.

Podsetio je i da je Ðilas ostavio dugove u Beogradu u vrednosti od milijardu i 200 miliona evra i dodao da je danas Grad konsolidovao svoje finansije.

Prema njegovim rečima, danas se u sve projekte ulaže novac iz realnih prihoda, bez zaduživanja.

„Budžet koji je konsolidovan ne smemo više dati da Ðilas sa njim raspolaže, jer to je kao da date ovcama da vam čuvaju kupus“, zaključio je Jovičić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...