Evo šta Predsednik Srbije kaže o trenutnim poskupljenjima

89

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže, na pitanje čime opravdava povećanje cena ako je dinar stabilan i plate povećane, da je njegov cilj zdrava ekonomija a da, na primer, zbog najniže cene električne enrgije, privreda sporo raste.

Za TV Prva kaže da su ta povećanja, na ukupnom nivou, minimalna – do dva odsto.

„Uvek ćemo ići na povećanje standarda. Hoću da nemamo socijalne ustanove, nećemo da kupujemo socijalni mir, birače, hoću da pravimo zdravu ekonomiju kao što imamo danas“, isitče Vučić.

Privredni rast će, uprkos lošijim pokazateljima u prvom kvartalu, u drugom biti 3,5 odsto a u trećem i četvrtom će biti još bolji, dodao je on.

„Gledaćemo da idemo svake godine rast bude 4,5 odsto ili pet. Za to morate da imate tržišno orijentisanu privredu. Hoćemo da gradimo puteve? Za to treba puno novca, sad nam treba 30 miliona evra za puteve po Kraljevu zbog poplava“, naveo je on.

Govoreći o poplavama navodi da je država zaštitila ono najvažnije i da voda nije prodrla do fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima.

Kad je reč o Krupnju , navodi da Bogoštica jeste prodrla nekima u kuće ali da Likodrag, iako nabujao, teče mirno, jer je podignuto korito reke.

Kaže da je, medjutim, Grdica uvek problem, zbog depresije, a da će se rešenje tražiti u saradnji sa nemačkim naučnicima.

Vučić je istakao da će se novac ulagati u puteve i dodao je ponosan na to koliko je puteva uradjeno.

Upitan da li je zadovoljan i održavanjem puteva i kako komentariše to što Zoran Drobnjak iz „Puteva Srbije“ kaže da će mu za održavanje puteva, i pored povehanja cena putarine, biti potrebno još 100 miliona evra, Vučić kaže da on samo tvrdi pazar, a da bi bio zadovoljan i sa 26 miliona evra .

„Puteve dobro održavamo, bolje nego neke druge zemlje, ali problema ima i voleo bih da uložimo više.“

Kako kaže, za tri meseca Srbija će prestići Hrvatsku i imati više puteva, a radi se i na deonici od hrvatske granice do skretanja za Kuzmin.

Smeta mu što se sve uvek predstavlja negativno, kaže da o rupama u Beogradu izveštava nadležne i sam, ali da treba priznati da „u Rimu ima više rupa nego u celoj Srbiji“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...