Dok jednom ne smrkne…Nokia pretekla Huawei u 5G narudžbama

Nije se samo Ericsson okoristio

155

Nokia je pretekla Huawei po narudžbinama za gradnju 5G tehnologije u poslednjim nedeljama, rekao je jedan od funkcionera finske kompanije, a preneo Rojters.

Nokia trenutno ima 42 komercijalne narudžbine, po čemu je ispred konkurenata Huawei i Ericsson, rekao je Federico Guillen. Nekadašnji najveći proizvođač mobilnih telefona uspešno se tako pozicionirao u tržištu koje se naglo otvorilo kada je počeo trgovinski rat SAD i Kine.

Procenjuje se da je Huawei postigao oko 40 komercijalnih 5G narudžbi. Švedski rival Ericsson javno je objavio 19 ugovora, od čega su osam aktivni.

Guillen je rekao da se mušterije sve više okreću Nokiji da opremi njihove mreže najnovije generacije, ili iz želje da imaju dva izvora za najosetljivije delove svojih mreža ili da bi zamenili postojeće provajdere.

„Malo je rano izneti tačne procene, ali poslednjih nedelja to počinje da se dešava“, rekao je Guillen, koji je nosilac funkcije predsednik potrošačkih operacija.

Guillen je kazao da su posebno interesovanje iskazale evropske zemlje koje još nisu odlučile da li će poslovati sa Huaweijem.

Nokia je objavila imena 22 svoje mušterije kad je 5G u pitanju, među kojima su i T-Mobile, Telia i Softbank. Od kraja marta kompanija je dobila 12 novih 5G porudžbina.

Švajcarska je dobila 5G mrežu koja će se širiti do kraja godine, dok je Južna Koreja dobila 5G signal na celoj svojoj teritoriji, a obe te zemlje su zaobišle Huawei, posle SAD, koje su prve na određenim mestima pustile signal nove generacije.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...