Vesić mora da plati Đilasu 300.000 dinara

766

Prvi osnovni sud u Beogradu delimično je usvojio tužbu Dragana Ðilasa i prvostepenom presudom obavezao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da na ime odštete zbog povrede časti i ugleda isplati 300.000 dinara bivšem gradonačelniku.

Na ovu presudu stranke imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema presude.

Ðilas je tužio Vesića zbog njegovih izjava kojima je tvrdio da je bivši gradonačelnik „lopov koji je zadužio grad za 1,2 miliona evra“.

Tužbenim zahtevom tražio je 500.000 dinara odštete, a sud mu je dosudio 300.000 dinara.

Na prvostepenu odluku suda reagovao je Dragan Ðilas koji je u saopštenju za medije, rekao da su izjave poput onih da je „Ðilas lopov koji je zadužio grad za 1,2 milijarde evra“, te da je „od građana oteo 55 miliona evra“, samo neke od neistina koje je Vesić izjavljivao i zbog kojih je odlukom suda sada dužan da mu isplati odštetu.

On je rekao i da ovo nije jedina presuda koju je dobio protiv funkcionera SNS, zbog,kako kaže, lažnih tvrdnji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će se žaliti na prvostepenu presudu kojom ga je sud obavezao da isplati 300.000 dinara bivšem gradonačelniku Draganu Ðilasu zbog povrede časti i ugleda, ali i da će nastaviti da upoznaje javnost sa kriminalom koji je, kaže, Ðilas počinio dok je bio na vlasti.

Vesić je u pisanoj izjavi naveo da mu je žao što sud nije uvažio sve njegove argumente o tome koliko je Ðilas, dok je vladao Beogradom, kako kaže, pokrao grad i kako se obogatio dok je bio na vlasti.

Vesić je naveo da mu je, sa druge strane, drago da sud nije prihvatio Ðilasov zahtev da svaki put kada pomene da je lopov, on bude kažnjen sa dodatnih 100.000 dinara.

„Očigledno vidi i sud da tu ima nešto“, naveo je Vesić.

On je dodao da je uveren da će drugostepeni sud pažljivije razmotriti dokaze o tome kako su prihodi gradskih firmi, dok je Ðilas bio gradonačelnik, bili sve manji, a njegovih privatnih firmi sve veći.

Vesić je rekao da će nastaviti da upoznaje javnost, kakva je Ðilas „politička štetočina i kakva je hodajuća opasnost po budžet i interese naroda“, jer je važno da to građani znaju.

„U tome niko ne može da me spreči, pa ni Ðilas svojim tužbama“, dodao je Vesić.

Đilas u sudu čekao Željka Mitrovića: Nije došao i pored obećanja da jedva čeka da ga tužim

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...