Vučić: Na sve sam spreman, znam da svi čekaju da mi leđa budu okrenuta

83

BEOGRAD – Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dugo u politici i da je na sve spreman i da ga ne zanima ko će od saradnika „prvi da mu zabije nož u leđa“.

„Ja sam dugo u politici i znam šta je politika. Svi čekaju da mi budu leđa okrenuta“, rekao je Vučić za televiziju Prva komentarišući medijske navode prethodnih dana, ali je istakao da ne govori o svojim bliskim saradnicima.

Rekao je i da je ne treba niko da ga brani, ni njega ni njegovu politiku.

„U ljudskoj prirodi je da čovek traži sebi lakši put, kao i voda, da se snalazi za sebe i brine o sebi. Ljudi su sebični, što bi rekli da im je Vučić nešto omogućio svojm radom i popularnošću, reći će da su sami zaslužni što su tu, iako to nema veze“, rekao je Vučić.

On je naveo da veruje da je stranka koju vodi ubedljivo najbolji tim i da ima ubedljivo najbolje ljude, ali da i u njoj ima kukolja.

Vučić kaže da, kada je reč o visokim funkcionerima, postoje oni koji su korektni i odani ideji, programu i planu, a postoje i oni koji uvek gledaju kako će da se izvuku, pošalju informacije novinarima o svojim partijskim kolegama da novinari ne bi napadali njih, te da on to vidi svaki dan.nekorektnim funckioenrima

„Morate da imate razumevanja i za takve ljude, praštate stvari, ne mogu da idem i da mašem mačem“, rekao je Vučić.

Na pitanje o odnosu prema koalicionim partnerima, SPS, koji na gradskom nivou, u oštini Stari grad podržava Marka Bastaća i da li je nešto potao Ivicu Dačića o tome, Vučić kaže:

„Nisam predsednik SPS, neka rade šta hoće. Nisam ga ništa pitao. Ja mislim da sam korektan. Ako vas nije sramota da budete u koaliciji sa nekim ko ruži Beograd, nemate sa tim problem, što bi mene bila sramota.“

Na pitanje da li ga je sramota da bude u koaliciji sa nekim koga nije sramota da bude u koaliciji sa Bastaćem, Vučić kaže:

„To je bila moja odluka.“

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...