Direktor RGZ: Ne šikaniramo radnike, Orbović nije upoznat sa najnovijim trendovima u oblasti ljudskih resursa u Evropi

664

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković odbacio je danas navode predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisava Orbovića da ta institucija šikanira 100 zaposlenih, koji su donedavno bili u štrajku, premeštanjem na druga radna mesta i dodao da su 224 službenika RGZ-a u poslednjih mesec i po promenila radna mesta na potpuno zakonit način.

Drašković je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je u sklopu svojih nadležnosti doneo 196 rešenja o premeštaju i 28 naloga za promenu radnog mesta zaposlenih.

Naglasio je da premeštanje zaposlenih nije imalo uticaj na njihova mesečna primanja, da nisu ni koji način degradirani i da su svi na novim radnim mestima nastavili da rade poslove iz delokruga rada svoje struke.

Kako se navodi u saopštenju, na nova rešenja žalbu je podnelo manje od sedam odsto premeštenih, odnosno 15 zaposlenih, a četiri žalbe su već odbijene.

Zaposleni u RGZ: Premeštaju nas u filijale udaljene preko 50 kilometara, Menadžment: Ne vršimo šikaniranje

Od 224 zaposlenih koju su promenili radna mesta samo petoro su bili članovi štrajkačkog odbora, a troje je uložilo žalbu od kojih je jedna odbijena, dok se dve još uvek razmatraju.

“Nije na odmet podsetiti da je štrajkački odbor brojao 25 članova, dakle ni traga šikanjiranju štrajkača“, naveo je Drašković.

Smatra neobičnim da predsednik SSSS nije upoznat sa najnovijim trendovima u oblasti ljudskih resursa u Evropi imajući u vidu međunarodne kontakte koje je, tvrdi Drašković, koristio u svojim pokušajima da sabotira reformu RGZ-a.

Drašković je naveo da je rotacija zaposlenih uobičajena mera koja se primenjuje u organizacijama koje prikupljaju i upravljaju osetljivim informacijama, kao što su katastri, ili banke, i dodao da je jedan od ciljeva sprečavanje zloupotrebe radne pozicije radi sticanja protivpravne koristi.

Dodao je da je RGZ ovu meru prvi put primenio u martu 2016. godine.

Orbović napustio sednicu, tvrdi da članove sindikata koji su bili u štrajku sad šikaniraju

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...