Đilas kritikovao GSP i Beograd: Kupuju luksuzne automobile, a na ulicama neograničen broj rupa

71

BEOGRAD – Predsednik stranke Slobode i pravde i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas održao je danas konferenciju za novinare ispred Starog dvora, gde je SzS postavio izložbu povodom godišnjice konstituisanja gradske vlasti.

Ðilas je uz kritike upućene gradskoj vlasti dodao i da su „Gradsko saobraćajno preduzeće“ i „Beogradput“ sklopili ugovore o zakupu, a kasnije i otkupu luksuznih automobila, što smatra neprimerenim s obzirom na stanje gradskog prevoza i probleme sa kojima se suočavaju građani.

On je naveo da je GSP 9. maja ove godine potpisalo ugovor o operativnom najmu u vrednosti od 54 miliona dinara, a reč je o 16 automobila marke „Scoda Octavia“ i 16 automobila marke „Scoda superb“.

Po tom ugovoru u koji su uključeni, kako navodi,i Autočačak, Porše mobility, AKS Fleet solution, Fleet partner, GSP plaća ovaj iznos, a posle 36 meseci može da otkupi ove autmobile po 30 odsto tržišne cene što, kako tvrdi, znači dodatnih 150.000, 200.000 evra.

Ðilas je naveo da je i, „Beogradput“ , dok, kako je rekao, na ulicama ima neograničen broj rupa, za oko 25 miliona dinara sklapa ugovor sa istim firmama i pod istim uslovima.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...