Google brani Huawei! Vratite Kineze, inače svi gubimo!

Američki gigant brani svog velikog klijenta

161

Ako Android postane razuđeniji i Huawei bude prinuđen da napravi sopstveni OS – izgubiće svi, smatra kompanija Google, a objavio je The Verge.

Navodno, ako je verovati dobro upućenim izvorima lista Financial Times, Google američkim političarima i Trampovoj administracija pokušava da objasni i uveri ih da će odsecanje Huawei kompanije iz Android ekosistema imati loše posledice po američku bezbednost.
Izvor tvrdi da kompanija Google smatra da je Huawei prinuđen da radi na novoj verziji Android operativnog sistema, koji će biti svojevrsni hibrid sadašnjeg i da će biti daleko veća pretnja po američku bezbednost, nego što je sad.

Ovo, iako deluje ishitreno, možda ima smisla, objašnjava The Verge, jer postoji mogućnost da će takav Android hibrid zaista možda biti manje siguran, nego što je Android sada.

Takođe, Huawei navodno ima plan da vrlo brzo predstavi svoj OS, za šta je, navodno, angažovao preko 10.000 različitih inženjera, koji rade danonoćno na ovom zadatku – da proizvedu ili završe potpuno funkcionalan operativni sistem, koji će biti razlog da korisnici ostanu uz kompaniju, piše MONDO.

Da li će Google zaista ubediti bilo koga iz američke vlade ovim istupom saznaćemo uskoro, jer Huawei ima do 19. avgusta, do kada mu važi produžena licenca za Android, da sredi stvari i vrati ih kakve su bile ili predstavi svoj OS.

Google je ranije pokazao želju da se saradnja nastavi, ali Huawei svakako neće sedeti skrštenih ruku, ali bukvalno ni malo.

Izvor Techbrif, MONDO
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...