Premijerka Brnabić se obratila Udruženju novinara – šta da radi u ovoj situaciji

40

Premijerka Ana Brnabić poslala je pismo Udruženju novinara Srbije (UNS) u kojem traži savet „šta da uradi u situaciji kada je njena izjava na jednoj televiziji preneta kao odgovor na pitanje koje joj nije postavljeno“, saopštio je danas UNS.

U saopštenju UNS-a navodi se da „nije navela na koju televiziju misli“, ali da je zbog „već dugog sukoba na liniji državni organi – televizija N1 moguće naslutiti da je reč upravo o toj televiziji“.

U pismu koje prenosi to Udruženje, Brnabić je kazala da je „njen komentar predstavljen kao odgovor na pitanje koje joj nije bilo postavljeno“ i da je time „stvoren utisak da je ona, kao premijerka države komentarsala temu“, iako, kako je navela, o „toj temi nije ni razgovarala sa novinarom“.

„Komentar koji sam dala u kameru jedne televizije iskorišćen je kao navodni odgovor na pitanje koje mi ta televizija nije ni postavila. Samo par minuta kasnije, u okviru iste informativne emisije, taj isti komentar korišćen je u drugom prilogu kao navodni odgovor na drugo pitanje o sasvim drugoj temi. Ni to pitanje mi nije postavljeno, niti se moj komentar na bilo koji način odnosio na ono što je na toj televiziji posredovano kao tema priloga“, navela je Brnabić u pismu, prenosi UNS.

Brnabić je ocenila da je time javnost „namerno dovedena u zabludu, a stvarnost falsifikovana na način koji do sada nije zabeležen u srpskim medijima“.

„Da li će moj komentar od juče možda ponovo poslužiti kao odgovor na neko pitanje u budućnosti bez obzira na to da li mi je pitanje uopšte postavljeno, kao što je to sada bio slučaj? Da li su u pitanju neki novi standardi i, ako jesu, molim Vas da me o tome obavestite, kako bih znala kako da se prema tome odnosim“, navela je Brnabić u pismu koje je uputila UNS-u.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...