Putnici u čudu: Peronske karte plaćaju prema dužini putovanja

391

NIŠ –  Republička Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je „Niš-ekspres“ zloupotrebio položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima.

Komisija je naložila ovoj kompaniji da plati 40,7 miliona dinara u budžet Srbije.

Preduzeće „Niš-ekspres“ zloupotrebilo je dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša, kojom inače i upravlja, jer je putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u zavisnosti od dužine relacije putovanja, navodi se u saopštenju komisije.

Komisija je utvrdila da je „Niš-ekspres“ primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu, navodi se u saopštenju jer je „njima naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron“.

„‘Niš-ekspresu’ naloženo je da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3 odsto od ukupnog prihoda ostvarenog u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije“, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...