„Srbijavode“ izdale nalog za ukidanje vanredne odbrane od poplava

48

„Srbijavode“ izdale su nalog za ukidanje vanredne odbrane od poplava na području Srbije u nadležnosti tog javnog preduzeća, koji je stupio danas u 15 sati.

U saopštenju „Srbijavoda“ se ukazuje da aktuelne hidrološko meteorološke prognoze ukazuju da se u narednom periodu ne očekuju padavine koje bi mogle izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujučnih tokova na vodnim područjima u nadležnosti tog preduzeća.

Na snazi ostaju Naredbe o uvođenju vanredne odbrane koje su proglašene na deonicama vodotokova na kojima su zabeleženi talasi velikih voda sa tendencijom daljeg porasta.

Ministar poljoprivrede sa predstavnicima opština koje su stradale u poplavama, evo šta je dogovoreno

Ovim naredbama je odobreno kontrolisano izvršenje hitnih intervencija za obezbeđenje funkcionalnog stanja zaštitnih objekata.

Na snazi ostaju i nalozi za evidenciju i ekspertize poplavnih događaja na slivu Bjelice na području opštine Lučani, na slivovima bujičnih tokova u zoni Krupnja i nalozi za brane „Goli Kamen“, „Rastovnica“ i „Barje“.

Nakon poplava, Krupnju sada preti nova opasnost

U narednom periodu, dodaje se, saglasno hidrološkoj situaciji, primenjuju se odredbe Opšteg i Operativnog plana odbrane od poplava.

Napominje se i da uz prethodnu saglasnost Glavnog rukovodioca Stručne službe subjekata iz Operativnog plana izvršavaju mere otklanjanja posledica na poplavljenim područjima.

Građani Lučana poslali pismo predsedniku Vučiću povodom poplava, evo šta kažu (VIDEO)

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...