Srpska lista: Pokušaji da se nakon proterivanja Srba zatru i tragovi srpskog postojanja

62

Pokušaji da se nakon proterivanja Srba sa Kosova i Metohije zatru i tragovi srpskog postojanja kroz falsifikovanje istorije i otimanje srpske kulturne baštine su apsolutno sramni, opasni i zahtevaju hitnu reakciju svih nadležnih međunarodnih institucija, saopštila je danas Srpska lista.

Srpska navodi da je najnoviji pokušaj da se crkva Svetog Nikole u Novom Brdu načini katoličkom primer verske netolerancije albanskog rukovodstva na KiM, koje u nedostatku ideja za bolji život građana na taj način gradi rejting na mržnji prema svemu što je srpsko.

Srpska lista je, kako navode, posebno razočarana činjenicom da projekat kojim Priština nastoji da pokatoliči srpsku pravoslavnu svetinju finansira ambasada Nemačke u Prištini.

Oni apeluju na predstavnike ambasade da obustave taj projekat, jer su, ocenjuju, „očito izmanipulisani od strane nekih prištinskih struktura“.

„Budućnost koja se gradi na lažima i prevari ne može biti svetla i plodotvorna“, ističu u Srpskoj listi.

Dodaju da su vrata na srpskim svetinjama otvorena za sve dobronamerne posetioce, što je najbolji primer ispružene ruke komšijama, ali da je negiranje ili preotimanje srpskog kulturnog identiteta nedopustivo.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...