U fabriku u Paraćinu ušlo 80 otpuštenih radnika, evo šta traže

130

U fabrički krug „Srpske fabrike stakla“ u Paraćinu jutros je ušlo 80 otpuštenih radnika ove firme. Oni mesecima traže da ih poslovodstvo vrati na posao, zbog odbačenog stečaja firme. Sredinom aprila zbog toga su štrajkovali glađu ispred fabričkog kruga.

„Mi smo u šest sati upali u fabriku, odnosno došli smo na posao. Po rešenju Apelacionog privrednog suda iz Beograda, iz januara ove godine, vraćeni smo na posao, ali poslovodsvo Staklare i dalje ne želi da nas pozove na posao. Dužni su, jer ne postoje pravne posledice, nema razloga da ne radimo, stečaj je odbačen. Ušli smo u krug fabrike, niko nas nije sprečavao, ni policija, oni samo paze da ne pravimo incidente. Niko nas ne dira. Kada sam u telefonskom razgovoru direktoru zatražila rešenja o radu za nas otpuštene, on mi je spustio slušalicu“, rekla je za N1 Vesna Simić, predstavnica otpuštenih staklara.

Otpušteni staklari očekuju da ih u toku dana primi generalni direktor fabrike. Tvrde da neće izaći iz preduzeća sve dok ne dobiju ugovore o radu na potpisivanje.

Vesna Simić dodaje da se njene kolege ne kreću po fabrici i da ne žele da ometaju proizvodnju.

„Radno vreme je odavno počelo, a u direkciju Staklare, u vilu, došle su samo kafe-kuvarice. Ni jedan direktor, ni jedna sekretarica. Nećemo otići iz Staklare sve dok se ovo ne završi“, zaključuje Vesna Simić.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...