Udario ga bejzbol palicom ispred skupštine, sad mu sledi tužba

61

BEOGRAD  – Član Predsedništva Dveri Jugoslav Kiprijanović podneće u svojstvu građanina prijavu protiv Šešeljevog vozača koji ga je udario bejzbol palicom ispred Skupštine Srbije, 27. maja.

Kako kaže za naš list, nema nikakvih informacija o tome da li su nadležni organi po službenoj dužnosti pokrenuli postupak, a sumnja da će to ikada i učiniti.

„Jedinu informaciju koju sam dobio, dobio sam putem medija a to je odgovor MUP-a da su sakupili sve podatke u vezi incidenta i prosledili ih nadležnom tužilaštvu. Ne znam čak ni koje tužilaštvo je u pitanju. Za sada me niko nije kontaktirao“,  ističe Kiprijanović za Danas.

On dodaje da je na svoju inicijativu obavio lekarski pregled u Urgentnom centru, potom otišao u policijsku stanicu Stari grad i dao izjavu o napadu, u svojstvu građanina.

Šešeljev vozač udario člana Dveri bejzbol palicom (VIDEO)

„Što se tiče države i njene reakcije, za sada se ništa ne događa. Ako vam kažem da očekujem reakciju, onda bi značilo da sistem funkcioniše. A s obzirom da znam da u državi sistem ne funkcioniše, da su institucije razorene i da postoje paralelni sistemi koji odvojeno funkcionišu, ništa ne očekujem“,  kaže Kiprijanović.

On dodaje da su institucije pod kontrolom režima i da sigurno režim neće krenuti protiv sebe.

„Iza celog slučaja je politička pozadina. Oni očigledno štite ljude oko Vojislava Šešelja jer je koristan „opozicionar“ ovoj vlasti. Što bi se oni dodatno upuštali u neke razmirice da bi isterali neku pravdu. Nije bitno ni što je krivično delo samo nositi bejzbol palicu a kamoli nekog udariti“,  naglašava Kiprijanović.

Prema njegovim rečima, bilo bi normalno da je država do sada reagovala, ali uopšte ne iznenađuje što je reakcija izostala.

U sudski epilog ne veruje ni predsednik Advokatske komore Beograda Vladimir Gajić.

„Pa tog siledžiju su prisutni policajci i pripadnici Službe pustili da ode sa sve bejzbol palicom kojom je napao Kiprijanovića. Ovde se nasilje podržava s vrha vlasti. Šešelj je Vučićeva bejzbol palica“, ističe Gajić za Danas.

Podsetimo, neposredno pred dolazak Aleksandra Vučića u Skupštinu Srbije, gde je izlagao svoj plan za Kosovo, automobil lidera radikala Vojislava Šešelja je izgurao poslanike Dveri i njihov transparent na kojem je pisalo „Danas izdaja – sutra robija“.

Šešelj je potom izašao iz auta i vređao lidera Dveri Boška Obradovića, a od svog vozača je tražio da ih zgazi automobilom.

Ispred skupštine su potom izašli i poslanici SRS koji su zvali poslanike Dveri na obračun. NJih je vređao i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić. Kada je Vučić došao u skupštinu, članovi Dveri su mu vikali „izdaja, izdaja“, dok su poslanice SNS napravile živi zid između Vučića i opozicije.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...