Zahtevi Marije Lukić za izuzeće sudije odbačeni – nisu po zakonu

80

BRUS – Zahtevi oštećene Marije Lukić i njenog punomoćnika za izuzeće postupajućeg sudije u postupku protiv Milutina Jeličića Jutke, kao i predsednika Osnovnog suda u Brusu odbačeni su kao nedozvoljeni.

Naime, prema Zakoniku o krivičnom postupku, oštećeni uopšte nemaju pravo da traže izuzeće sudije, već to mogu samo stranke (tužilac i okrivljeni) i branilac.

Zbog ovih zahteva za izuzeće, sud je 27. maja odložio suđenje na neodređeno, odnosno dok se ne odluči o zahtevima za izuzeće.

Marija Lukić o utiscima nakon suđenja Jutki: Atmosfera je bila „kao na pijaci“, sudija pred razjarenom gomilom ostao potpuno nemoćan

 

Nastavak suđenja još nije zakazan.

Jedan od pet Jeličićevih branilaca, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je za Tanjug da je na ovaj način oštećena strana dovela do odugovlačenja postupka, te da je potpuno je neosnovano što se preko medija pritužuju na odugovlačenje kada su ga sami izazvali ovim zahtevima za izuzeće koje zakon ne dozvoljava.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...