Brnabić: Brzi razvoj ekonomije Južne Кoreje kao primer dobre prakse na kojem bi Srbija želela da uči

33

BEOGRAD- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Južne Кoreje Gang Gjong-hva da su prijateljski odnosi dve države rezultat dobre političke i ekonomske saradnje.

„Tri decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa – jubilej koji obeležavamo u ovoj godini, svedoči o visokom nivou tih odnosa i predstavlja dobru priliku da učvrstimo saradnju naših zemalja“, navela je premijerka a prenela Vlada Srbije.

Ona je dodala da je brzi razvoj ekonomije Južne Кoreje, jedne od najvećih na azijskom kontinentu, primer dobre prakse na kojem bi Srbija želela da uči.

Premijerka Brnabić se obratila Udruženju novinara – šta da radi u ovoj situaciji

Premijerka je još jednom izrazila žaljenje povodom nesreće na Dunavu u Budimpešti, u kojoj su, prilikom sudara dva broda, stradali državljani Južne Кoreje.

Navodeći da Srbija ima veliki potencijal za investicije u privredi, ali i u IT sektoru, koji u Južnoj Кoreji dostiže najviše standarde, ministarka spoljnih poslova te zemlje je ocenila da je to pravac u kojem treba usmeriti dalju saradnju.

Кao dobar primer te saradnje, sagovornice su podsetile na osnivanje Srpsko-korejskog pristupnog centra u Beogradu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...