Budva odustala od kazne za šetnju u kupaćem, ali će zato ovo naplaćivati

49

Prethodnih dana dosta se spekulisalo o tome da će Opština Budva uvesti red u svakodnevno funkcionisanje grada i da će se zato, po ugledu na Hrvatsku, uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra. Međutim, za sada ove informacije nisu tačne, kaže  predsednik opštine Budva Marko Carević, piše Blic.

„To je jedna totalna neistina, po mom mišljenju da li će neko ići u kupaćem po gradu to je stvar vaspitanja i lične kulture i nije dobro da neka destinacija ide u vaspitanje koje bi neko trebalo da ponese od kuće“, priča predsednik Carević objašnjavajući da za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu kazne ove vrste.

Svakako da ovo nije dobra poruka za turiste iz regiona ali oni sada mogu da budu bezbrižni i mirno i ležerno se opuštaju u delovima Budvanske rivijere.

Budva pozvala građane da daju predloge: Da li će kazne za šetnju bez majice biti 500, a kupaćem kostimu 600 evra?

Petar Ivković, predsednik sektora Turističkih agencija u crnogorskom turističkom udruženju objasnio je da šta će sve novo Budva pružiti turistima u predstojećoj letnjoj sezoni.

„Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo po kom će posle 17 sati pa na dalje biti besplatno korišćenje ležaljki, takođe uvešće se veliki broj plaža „pet frendli“ na kojima će moći regularno vlasnici pasa da se kupaju sa svojim ljubimcima. Takođe sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namenjene mladima ali i porodicama sa decom“ objašnjava Ivković.

Ležaljke će se i dalje naplaćivati i njihova cene zavisiće od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet bi trebalo izdvojiti 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama. Hotelske plaže podrazumevaju mnogo veće cene i to će opet zavisiti od hotela.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...