Čović: Vučić argumentovan, Tači zamenjivao teze

108

BEOGRAD- Nastup predsednika Aleksandra Vučića u Bratislavi bio je konretan, argumentovan, jasan i sa dokumentacijom da se vidi ko je konkretno šta ispunio iz Briselskog sporazuma, ocenio je u jutarnjem programu TV Pink Nebojša Čović i naveo da je Hašim Tači zamenjivao teze kada proziva Srbiju za nesprovođenje tog sporazuma jer ga u određenim tačkama upravo Priština nije sprovela.

Govoreći o aktivnostima Srbije, Čović je ocenio da naravno da Srbija sprečava Kosovo da uđe u Interpol ili UNESCO i da je „naš posao povlačenja priznanja i sprečavanja novih priznanja“.

Čović je istakao da falsifikati oko broja silovanih Albanki mogu da budu jako opasni.

Izneo je podatak „međunarodne zajednice da se oko 800 žena prijavilo da je silovano, a stotinak je uspelo da dokaže pred međunarodni institucijama da se to dogodilo“.

Čović je ocenio da je Ramuš Haradinaj dezinformisao javnost o sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel koja je „sigurno pričala o taksama“.

Čović: Albanci planiraju nove akcije, ukinuće takse, a onda sledi pritisak na Srbe

On je rekao da Nemci nisu ni za podelu, ni za razgraničenje i da su za autonomije što bi značilo „za sever Kosova autonomija visokog stepena u prvoj fazi, a za 15 i više godina da ti ljudi imaju pravo da se izjašnjavaju o svom statusu“.

Kada pričaju o promeni granica na Balkanu, Nemci su zaplašeni daljim promenama u Evropi, smatra Čović

On je ocenio da su takse pri kraju i da su one kupovina vremena pošto međunarodna zajednica nije uspela da slomi Srbiju oko Kosova.

Čović je izneo sumnju da će Hašim Tači, Ramuš Haradina i Kadri Veselji, moći da dovedu do rešenja, „jer su im ruke do lakata uprljane krvlju“ i ocenio da ta trojka drži diktatorsku varijantu vlasti na KiM u strahu da im ne bude suđeno.

On je rekao da u Srbiji treba napraviti unutrašnju harmoniju oko politike za Kosovo i Metohiju i ocenio da KIM ne mogu da budu problem na kome postoji nadgornjavanje u unutrašnjoj politici u Srbiji.

„Sesti i dogovoriti se, a ne može bas sve javno da se kaže“, rekao je Čović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...