Haos na aerodromu, izgubljena tona prtljaga, putnici satima čekaju

126

Ruske vlasti apelovale su na radnike železnice da dođu u ispomoć radnicima aerodroma Šeremetjvo, pošto se zaposleni u ovoj moskovskoj vazdušnoj luci suočavaju sa ogromnim haosom budući da imaju čak tonu izgubljenog prtljaga, prenosi „Blic“.

Međunarodna vazdušna luka Šeremetjevo kroz koju prolazi više od 40 miliona putnika godišnje i u kojoj je sedište državne aviokompanije Aeroflota, zapala je ovih nedelja u veliku krizu zbog nedostatka osoblja u podružnici koja šalje radnike za rukovanje prtljagom.

Foto

„Trenutno je gotovo tona neisporučenog prtljaga“, rekao je ministar saobraćaja Evgenij Ditrih, prenosi novinska agencija Ria Novosti.

Služba za odnose sa javnošću vazdušne luke saopštila je u petak da je uspostavljen krizni štab koji će se baviti ovim problemom, dodajući da se stanje treba i mora rešiti za mesec dana.

Udruženje putnika obratilo se u sredu glavnom ruskom državnom tužiocu Juriju Čajki zatraživši da proveri rad vazdušne luke, požalivši se da na prtljag čekaju dva do tri sata, a neretko putne torbe budu oštećene.

Putnicima koji čekaju besplatno se dele voda i sendviči.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin je naredio upravi moskovske podzemne železnice da pošalje svoje radnike u vazdušnu luku kako bi pomogli radnicima na prtljagu, izvestila je Ria Novosti.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...