Komšija ga zazidao u sopstvenom dvorištu, dobio ga na sudu, a onda se pojavio novi problem

117

Slobodan Igić koji je ostao zazidan i zagrađen na svom imanju u Novom Sadu, jer je novi komšija od kolskog prolaza odlučio da napravi frizerski salon, dobio je presudu u svoju korist, ali nema para da plati izvršitelje koji treba da uklone prepreke i omoguće mu normalan život, piše Blic.

Osnovni sud u Novom Sadu je još polovinom aprila doneo odluku da se barijere od PVC stolarije uklone do okončanja sudskog postupka i tako omogući Igiću, njegovoj porodici i podstanarima da izađu iz dvorišta.

Kako tuženi komšija koji ih zagradio to nije učinio u predviđenom roku od 8 dana, Igić sada mora sam da angažuje izvršitelje da oni uklone prepreke, ali za njihove usluge kaže nema para.

Sve apsurde naših propisa Igić izgleda mora da oseti preko svojih leđa.

„Sud je doneo privremenu meru da se ukloni PVC stolarija pod pretnjom izvršenja. Međutim tužena Gorica Đukić Stojanov to nije uradila. Sad ja treba da angažujem izršitelje. Jedan mi traži 72.000 dinara, drugi oko 50.000, odnosno 12.000 odmah i 40.000 posle uspešno obavljenog posla. Posle bih trebao da te pare dobijem nazad kad se završi sud, ali ja sad tih novaca nemam. Ako krenem da sklonim sve sam, sudija mi je objasnio da ću učiniti krivično delo. Tako sam i dalje zazidan“, rekao je Igić.

Dodaje da će svoj slučaj pokušati još jednom da objasni na suđenju zakazanom polovinom jula, a sa komšijama koje su ga zazidale kaže više nije u kontaktu niti ih viđa.

Ništa mu ne pomaže i što u obrazloženju odluke suda za uklanjanje prepreka stoji da je utvrđeno da Igić u kupoprodajnom ugovoru sa bivšim investitorom ima pravo da koristi kolski prolaz kao i to da je nadležna služba katastra propustila da Igiću uknjiži pravo na kolski prolaz.

Sud je nužno izvšenje obrazložio i činjenicom da je ovoj jedini prolaz na ulicu, te da je onemogućen ulaz u hitnim situacijama.

Da podsetimo, Igić poznatiji u Novom Sadu kao Golub, krojač iz Srpskog narodnog pozorišta u penziji, koji živi u Ulici Heroja Pinkija broj 75 prodao je dve trećine placa investitoru koji je na njemu izgradio zgradu i jedan poslovni prostor koji je opet prodao nekom drugom, a nova vlasnica tog objekta na delu kolskog prolaza odlučila je da napravi frizerski salon.

Tako je prostor između Igićeve kuće i ulice zatvorila PVC stolarijom. Intervencijom policije jedna vrata su morala biti skinuta, pa je Igić tako dobio minimalnih 70 centimetara prolaza.

„Dve trećine placa sam prodao još pre dvadeset godina, izgrađena mi je kuća na njegovom kraju i obezbeđen kolski prolaz, kako piše u ugovoru sa investitorom. Međutim, kada sam legalizovao kuću u katastru nije upisan kolski prolaz. To sam saznao kada su me komšije zagradile. U katastru su mi rekli da će to da isprave kada završe sa štrajkom“, kaže Igić.

Kako dodaje, komšija koji ga je zagradio ranije mu je pretio fizičkim obračunom, a nudio je i da mu proda kolski prolaz za 22.000 evra.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...