Opsadno stanje u Albaniji, povećane mere bezbednosti

69

TIRANA – Albanska policija, zbog mogućeg napada na državne institucije tokom večerašnjeg protesta ujedinjene opozicije u Tirani, najavila je da će angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga.

Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani i pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz Drača i Elbasana, a u prvom policijskom kordonu ispred zgrade albanske vlade će biti raspoređeni i pripadnici jedinice „Škjiponja“, prenosi portal a1on.

Zgrada albanske vlade već je ograđena metalnom ogradom, postavljeni su kamere sa visokom rezolucijom, dok će specijalna jedinica Renea i jedinice za brzu intervenciju biti raspoređeni iza zgrade vlade.

Nije isključeno i da se protest nastavi ispred albanske skupštine, gde će biti takođe raspoređeni veliki broj policijskih snaga, jer je na prethodnom protestu opozicije prošle nedelje tamo je bilo najviše tenzija.

Demonstranti bacali Molotovljeve koktele na policiju ispred zgrade vlade u Tirani

Dodatne mere preuzima i albanska saobraćajna policija.

Autobusima koji će dovoziti demonstrante iz unutrašnjosti neće biti omogućen ulaz u Tiranu.

Oni koji dolaze iz severnog dela zemlje će moći da se parkiraju ispred sportskog centra „Aslan Rusi“, dok oni koji dolaze sa juga, kod Ekonomskog fakulteta.

Osmi po redu „nacionalni protest“ ujedinjene albanske opozicije počinje večeras u 19 časova, te, kako je najavio lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša, na ovom skupu „reč će biti u rukama naroda“.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...