Razočarani Nole se uzdržavao da ne kaže sve što misli, ali i dodao: “Ne znam da li sam ovo doživeo u životu“

430
Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7.
 
„Čestitam Dominiku. Igrao je sjajno, posebno u važnim trenucima. Imao je nekoliko dobrih slajsova i pasing šotova. Uspeo je da ubaci jednu lopticu više u teren na kraju meča“, rekao je Đoković novinarima u Parizu.

„Bilo je lakše igrati forhende uz vetar s jedne strane tokom celog meča. Kad smo se poslednji put vratili na teren bilo manje vetra, i to je bila velika prednost jer je igrao sa te strane… Čestitam mu, igra sjajan tenis, pokazao je zašto je jedan od najboljih na svetu i želim mu sreću u finalu“, naveo je Đoković.

Srpski teniser je naveo i da nije imao ni sreće.

„Vodio sam 30:0 i napravio sam dvostruku servis grešku, što ga je vratilo u meč. Da, to je bio ključan gem. Tu je i poslednji gem na meču kada je bilo 30:15. Sve zasluge idu Timu. Igrao je prave udarce i izbacio me i komforne pozicije na terenu i onda je mogao da izbori meč loptu i završi vinerom“, rekao je Đoković.

„Ne mislim da sam mnogo toga uradio pogrešno tokom celog turnira. Ovaj meč bi svakako bio težak jer je Dominik fantastičan na šljaci. U ovakvim mečevima jedan ili dva poena odlučuju pobednika“,dodao je srpski teniser.

Đoković je tokom ovog polufinala često izlazio na mrežu više nego obično, pa je novinare zanimalo da li je to bio deo taktike.

„Ne znam, pravo da vam kažem, šta je taktika u ovakvim uslovima, pogotovo juče. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način da dobiješ poen. Uslovi… Ne znam da li sam ovo doživeo u životu. Jesam jednom protiv Ferera, mislim da je bilo polufinale Ju Es Opena. Ovi uslovi su stvarno… Na šljaci ovo nisam doživeo nikada“, rekao je Đoković.

On je čestitao Timu koji je, kako je naveo, uspeo da ostane „psihički snažan, tvrd, stabilan“.

„Kada je bilo potrebno on je ubacio loptu onako kako je trebalo u teren sa puno spina i rotacije. U poslednjem gemu sam imao nekoliko prednosti kad sam izgubio meč. Ubacivao sam sve prve servise, a on je sve nekako vraćao sa dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno sa terena“, rekao je Đoković.

„Bio sam blizu, uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku ceo meč. Uspeo sam da se vratim. I danas, kad smo prvi put izašli na teren, igrao sam dobro i sad ovaj poslednji prekid… Nažalost, nekoliko grešaka u ključnim trenucima… On je završio sa vinerom, svaka čast“, dodao je najbolji teniser sveta.

Pitanja novinara uglavnom su se odnosila na loše vremenske uslove za igru, a Đoković je istakao da se mora uzeti u obzir i veličina turnira.

„Za njih je odlaganje meča za jedan dan ogroman trošak. Tu ima više biznisa nego sporta i onog što žele igrači i što je dobro za samo igru. To očigledno nije prioritet, ne samo u tenisu, već u svim sportovima. Mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte, nego kako se igrači osećaju na terenu. Ali, dobro… To je tako kako jeste. Ja prihvatam to, moram da prihvatim, deo sam sporta koji volim“, rekao je Đoković.

On nakon toga više nije želeo da govori o uslovima.

„Tek sam došao sa terena… Razočaran sam, boli poraz, pogotovo protiv top igrača u završnici jednog Gren Slema. Šteta. Sve što sam rekao o uslovima, rekao sam. Mislim da bi bilo suvišno više pričati o tome. Verovatno će da mi se nabace na grbaču – zašto sam rekao ovo ili ono. To mi stalno u karijeri dešava, tako da je bolje da ovde završim„, kazao je Đoković

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...