Akcija građana: Umesto gradskih vlasti, zapušili rupe na putu, ali na krajnje neobičan način (FOTO)

340

SRBIJA – Nekoliko ulica u Kotežu koje su imale udarne rupe od juče su se rascvetale. Nezadovoljni građani su se okupili, doneli zemlju i zasadili sezonsko cveće.

Akcija „Masovno ulepšavanje naselja sađenjem cveća u udarne rupe“ organizovana je u znak protesta što nadležni ne saniraju rupe i druga oštećenja na kolovozu. Meštani koji decenijama žive u Kotežu kažu da je to nekada bio miran, čist kraj, u zelenilu i cveću. Međutim, kažu i da se malo ulagalo.

Foto:PrintScreen/RTS

Asfalt je popucao, a gotovo da nema nijedne ulice u naselju bez rupe. Kad već ne mogu da ih saniraju, građani su odlučili da ih ulepšaju.

Šale se da su „procvetale rupe“ i da je „zamirisao asfalt“ na levoj obali Dunava.

„Više od 100 ljudi je izašlo na ulice, kupilo cveća i zemlje. Zemlje nam uvek fali jer je previše rupa. Zasadili su svoj cvetić. Nadam se da će ti cvetići zamirisati tamo gde treba da zamirišu“, kaže Dušica Lazić.

Navode da je strpljenja sve manje, ali i da su navikli da se snalaze. Okolo, naokolo – do željene lokacije. Najteže je majkama sa decom i ljudima u invalidskim kolicima.

„Neke deonice mogu sama, neke ne. Moram da idem zaobilaznicom, ulicom kojom ide autobus, jer je ona jedino sređena do mere da može njom da se vozi. Ni trotoari nisu sređeni“, priča Marina Minić.

Foto:PrintScreen/RTS

Ne prolaze bolje ni vozači i njihovi automobili. „I vozači su obazrivi. Mnoge šlep-službe kada dođu u naselje znaju šta ih čeka – dolaze da bi vadili vozila iz rupa“, ističe Dušica Lazić.

Akcija „Masovno ulepšavanje naselja sađenjem cveća u udarne rupe“ brzo se proširila po celoj Srbiji. Organizuje se u znak protesta što nadležni ne saniraju rupe i oštećenja na kolovozu.

I udruženje građana iz Koteža koje ima više od 2.000 članova pridružilo se sugrađanima iz drugih gradova koji imaju iste probleme.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...