Novinari „uhvatili“ Gruevskog na tajnom sastanku sa visokim mađarskim zvaničnikom (VIDEO)

71

Odbegli osuđeni bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tajno se u jednom stanu u Budimpešti sastao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Madjarske, preneo je mađarski portal 444 (444.hu).

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa na makedonskom (slobodnaevropa.mk), mađarsko Ministarstvo spoljnih poslva potvrdilo je da je njihov funcioner u petak u Budimpešti imao sastanak sa Gruevskim, koji je u novembru prošle godine dobio politički azil u Mađarskoj.

Nakon što je novinar mađarskog portala u petak snimio makedonskog premijera u bekstvu, objavljena je informacija da je Gruevski taj dan bio na tajnom sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mađarske Ištvanom Joom (Istvan Joo).

Prema 444.hu, susret je bio u istoj zgradi u kojoj je i redakcija tog portala. Navodi se da je nakon sastanka, novinari sledeli Gruevskog do autombila ispred zgrade, bezuspešno ppkušavajuči da dobiju odgovore. Novinari su vratili nazad i sreli zamenika šefa madjarske diplomatije.

Redakcija 444 se odmah obratila Ministarstvu spoljnih poslova da bi doznala koji je bio razlog za sastanak. Ali im je odatle odgooreno da nema ništa neuobičajeno da zaposlen u tom ministarstvu bude u kontaktu sa čovekom koji je bio dugogodišnji premijer u svojoj zemlji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...