Od danas 57 novih autobusa na ulicama Beograda, evo kako izgledaju (FOTO)

180

SRBIJA – Na ulicama Beograda od danas saobraća 57 novih autobusa turske kompanije “BMC“ isporučenih GSP „Beograd“, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će 13 novih autobusa iz Turske stići sledeće sedmice i da će u julu GSP-u biti isporučeni prvi autobusi kineske kompanije“Hajger“.

Vesić je podsetio da su u aprilu potpisana dva ugovora o kupovini 244 novih autobusa za GSP – 70 od turske kompanije “BMC“ i 174 od kineske kompanije “Hajger“.

BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFRMISANJE GRADA BEOGRADA

Kako je rekao, rok za isporuku autobusa turskoj kompaniji ističe 24. juna, a do sada je isporučceno 57 autobusa, dok će preostalih 13 stići sledeće nedelje.

Јуторос сам посетио Градско саобраћајно предузеће како бих присуствао примопредају 57 нових аутобуса, које смо купили…

Gepostet von Горан Весић am Sonntag, 9. Juni 2019

“Do sredine juna imaćemo 70 novih autobusa, čime će se znatno poboljšati kvalitet GSP-a. U julu će sukcesivno početi da stižu i autobusi kineske kompanije, tako sa će GSP do oktobra dobiti 244 nova autobusa, što je najveća pojedinačna nabavka autobusa u istoriji tog preduzeća“, rekao je Vesić novinarima posle obilaska pogona GSP-a na Novom Beogradu.

Naveo je da će do kraja godine biti naručeno 50 novih zglobnih autobusa od kompanije “Ikarbus“, kao i da je sledeće godine planirana i nabavka još 50 zglobnih i 30 električnih autobusa tog proizvođača.

Vesić je naglasio da će do sredine sledeće godine GSP imati 374 nova autobusa čime će, kako je rekao, biti obnovljeno više od dve trećine voznog parka tog preduzeća.

“Grad Beograd je doneo tu odluku kako bi pokazao da čvrsto stoji iza GSP-a i da, za razliku od nekih prethodnih, sadašnje gradsko rukovodstvo ima politiku da ovo preduzeće ostane gradsko i da ima što više linija“, kazao je Vesić.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...