Vesić najavio novčanu pomoć za sve zaposlene u ovim preduzećima

3.065

Vesić je naglasio da će do sredine sledeće godine GSP imati 374 nova autobusa čime će, kako je rekao, biti obnovljeno više od dve trećine voznog parka tog preduzeća.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sledeći korak je poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u GSP-u, čija je prosečna plata trenutno 65.000 dinara, dok je pre godinu dana, podsetio je Vesić, plata vozača bila 52.000 dinara.

Dodao je i da je GSP dobio saglasnost od Vlade Srbije da zaposli 184 vozača, od kojih će njih 84 dobiti stalan posao i ugovore potpisati u naredne dve nedelje.

Od danas 57 novih autobusa na ulicama Beograda, evo kako izgledaju (FOTO)

Najavio je da će 28.juna biti isplaćena i solidarna pomoć svim zaposlenima u komunilanim preduzećima tako da će i zaposleni u GSP-u dobiti 42.000 dinara.

“Trudimo se da učinimo sve da se materijalni status GSP-a poboljša i da zaposleni osećaju da Grad čvrsto stoji iza njih. Naša nanmera je da ovo preduzeće jača i da se širi, a ne da se ugasi, što su naši prethodnici očigledno nameravali“, rekao je Vesić i dodao da su danas zato mnogi nervozni i napadaju GSP.

U cilju poboljšanja kvaliteta gradskog prevoza u prestonici, sledeći korak biće kampanja naplate karata budući da su, ukazao je Vesić, godišnji troškovi GSP- oko 200 miliona evra, a da se samo oko 50 miliona evra naplati od karata.

„Ostatak se svake godine subvencionira iz gradskog budžeta. Gradski prevoz nigde u svetu nije profitabilan, ali nigde se ne dotira čak tri četvrtine“, naglasio je Vesić.

Dodao je da u Beogradu ima oko 730.000 zaposlenih i da prema procenama gradski prevoz koristi oko 360.000 zaposlenih, a da svega 117.000 njih kupuje markicu.

„Kada bi još 100.000 njih kupovalo karte, to bi bilo skoro 100 novih autobusa za GSP svake godine“, naveo je Vesić.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...