Vesić: Najgore je da pitanje Kosova ostane nerešeno

82

Srbija prvi put brani svoje interese i vodi srpsku politiku, a predsednik Aleksandar Vučić se bori za pomirenje, ali ne nauštrb interesa Srba, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić.

„Važno je što Vučić nudi pomirenje, suživot i da postignemo istorijski sporazum sa Albancima, ali ne nauštrb interesa Srba“, rekao je Vesić u emisiji Hit tvit na TV Pinku.

Do pre nekoliko godina, kako je dodao, deo međunarodne zajednice je od nas samo očekivao da prihvatimo nezavisnost, a predsednik Vučić je uspeo da nametne da moraju da se poštuju i uvaže srpski interesi.

„Nije lako i nije popularno rešavati kosovsko pitanje. Predsednik Vučić se uhvatio u koštac sa problemom jer zna da je najgore da ono ostane nerešeno“, naveo je Vesić.

Mihajlović: Ne sme se više vraćati u nazad

On je istakao da je za Srbiju važno da ima dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama kao velikom silom.

„Ne slažemo se po pitanju Kosova i Metohije, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo po drugim pitanjima i to ne znači da uticaj koji SAD imaju na KiM neće jednog dana upotrebiti da pomognu da se dođe do istorijskog dogovora i pomirenja koji pokušava Vučić da predloži međunarodnoj zajednici“, rekao je Vesić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...